7 Tips voor samenwerking op afstand

Voel je jezelf gedesoriënteerd, weg van je gebruikelijke werkroutines? Werken op afstand (al dan niet vanuit huis) kan zowel een vurig gewenste, niet-zo-ideale, of juist je standaard werkmodus zijn. Onder welke noemer de SketchUp community ook valt, we hebben enkele tips & trucs voor samenwerking die je zullen helpen het meeste uit werken op afstand te halen.

Terwijl de wereld door de wereldwijde pandemie navigeert, heeft het Trimble team daarom Trimble Connect beschikbaar gesteld aan iedereen die het wil proberen. Trimble Connect is een krachtige tool binnen het SketchUp ecosysteem waarmee je al je projectbestanden en -informatie kunt opslaan.

Trimble Connect

Hoe krijg je toegang tot Trimble Connect vanuit SketchUp?

Als je een actief SketchUp abonnement heeft, is Trimble Connect al voor je beschikbaar.

Start SketchUp Pro en klik op File >> Trimble Connect om de cloud toolbox te starten.

Openen Trimble Connect vanuit SketchUp Pro 2020

Laten we ons nu in de 7 tips verdiepen die je zullen helpen om productief en verbonden te blijven met je team terwijl je Orbit vanuit huis (#OrbitFromHome)!

1. Profiteer van ongelimiteerde cloud-opslag

ongelimiteerde cloud-opslag in Trimble Connect

Ja, dat heb je goed gelezen. Dat is dus ongelimiteerde cloud-opslag voor een onbeperkt aantal bestanden, van elke grootte. Met Trimble Connect kan je modellen, beeldbibliotheken, projectreferenties en werkbestanden veilig opslaan in de cloud. Dit alles is direct toegankelijk voor u en elke medewerker die je kiest om het mee te delen. Stel de synchronisatie per uur, per dag of per week in om ervoor te zorgen dat u altijd over de nieuwste bestandsversies beschikt.

Ga eenvoudigweg naar Trimble Connect via SketchUp en synchroniseer je gegevens rechtstreeks in de cloud.

2. Houd modelversies bij

Versie beheer in Trimble Connect

Je hebt dus een ‘werk-in-uitvoering’ model gedownload vanuit de cloud en onderzoekt meerdere opties. Je moet oneindig veel iteraties bijhouden – sommige worden opgeslagen op je externe harde schijf, andere op je persoonlijke computer en één met feedback die je collega heeft gemaild.

Het goede nieuws? In plaats van te jongleren met bestanden op al die verschillende locaties, kan je de modellen rechtstreeks vanuit SketchUp in Trimble Connect publiceren. Door één ‘vertrouwd punt’ aan te maken, kan je nu eenvoudig bestandsversies bijhouden, modellen delen met je team en voorkomen dat je met verouderde bestanden moet werken. (Win!)

3. Samenwerken aan een model

Werken op afstand mag niet leiden tot samenwerkingsproblemen – je kan verankerd blijven terwijl je met andere specialisten, consultants of collega’s werkt. Door een referentiemodel te importeren van SketchUp naar Trimble Connect, creëer je een vaste leidraad waar elke medewerker omheen bijdraagt.

4. Centraliseer je bibliotheek van SketchUp assets

Breng de bestanden thuis die je workflow snel en naadloos laten verlopen. Architectonische entourage, schaalfiguren, groepen en componenten kunnen worden beheerd en gedeeld als een centrale bibliotheek van middelen, allemaal binnen Trimble Connect.

In plaats van je SketchUp componenten bibliotheek te koppelen aan een centrale serverlocatie die mogelijk onbereikbaar is wanneer je op afstand werkt, synchroniseer je deze rechtstreeks met een map in Trimble Connect. Open en update het vanaf elke locatie. 

5. Onderhoud effectieve projectcommunicatie

Trimble Connect Project Communication

Teambesprekingen hoeven niet opgeofferd te worden, alleen maar omdat je niet persoonlijk meewerkt.

Annoteer gedeelde modellen, beoordeel en reageer op opmerkingen en houd de voortgang van het project in de gaten. Gebruik Views (denk aan Scenes in SketchUp) om een specifiek aspect van je project te delen met belanghebbenden om een detail, verandering of taak (ToDo) visueel te communiceren.

Ontgrendel nieuwe coördinatieniveaus door bestandsrechten te beheren, toegang te geven tot de juiste medewerkers en zelfs groepen te maken voor bepaalde taken met specifieke bewerkingsrechten.

6. Toegang op alle devices

Trimble Connect Access on all devices

We zijn allemaal voor een gezonde balans tussen werk en privé. Als je echter tijdens een rustmoment een geniale ingeving krijgt, kan je vooruitgang blijven boeken op elk apparaat dat zich binnen handbereik van je bureau, bank of tuintafel bevindt. Trek modellen uit de cloud naar je desktop of laptop om ze te bewerken, of maak aantekeningen en geef commentaar op een iPad of smartphone.

7. Ga aan de slag zonder IT gedoe

Ga aan de slag zonder IT gedoe met Trimble Connect

Op afstand werken zonder de aanwezigheid van een technisch toverteam? Je kan Trimble Connect met SketchUp gaan gebruiken zonder een uitgebreide VPN-setup of hi-tech systeemeisen. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en je SketchUp toegang – snel en eenvoudig!

Heb je het al geprobeerd? Hashtag je SketchUp projecten #OrbitFromHome en tag @SketchUp voor een kans om te worden weergegeven op hun sociale kanalen. Veel plezier met het werken op afstand!