Automatiseren

Toenemende digitalisering

In de bouwsector zal de digitalisering blijven toenemen. Je hoort succes verhalen over minder hard werken en het effectief toepassen van data in het primaire proces. Maar jij ervaart nu nog het tegenovergestelde. Je voert regelmatig vermoeiende repeterende handelingen uit en je bent niet de enigste. Er zijn legio medewerkers bij toeleveranciers die hiermee worstelen. Als BIM modelleur komt het zelfs voor dat één object méér dan 20 keer in een 3D BIM model moet worden gemodelleerd. 

Risico's door vermoeiende repeterende handelingen

Door het uitvoeren van die vermoeiende repeterende handelingen loop jij als toeleverancier het risico dat:

  • Medewerkers informatie overtypen en opnieuw genereren wat extra tijd kost.
  • Onnodige verspillingen worden veroorzaakt die nog eens extra geld kosten.
  • De vooraf beoogde kwaliteit / verwachting niet wordt waargemaakt.

Automatiseren = risico's beperken

Het is niet moeilijk om deze risico’s te beperken want dit is mogelijk door gebruik te maken van automatisering oplossingen. Vaak kunnen vermoeiende repeterende handelingen door een computer worden uitgevoerd. Onthoudt dat je dus niet harder hoeft te werken, maar juist slimmer en hierdoor overzicht, rust en zekerheid ervaart. Een groot voordeel hiervan is dat de extra kosten omlaag gaan en de productiviteit omhoog.  

ITCAD kan je helpen automatiseren met behulp van:

Ruby scripts voor SketchUp

Als jij gebruik maakt van de 3D CAD software SketchUp Pro kunnen de repeterende handelingen worden geautomatiseerd middels Ruby scripts. Jij verteld welke handelingen geautomatiseerd moeten worden. Indien deze handelingen te automatiseren zijn ontwikkeld ITCAD daarvoor een script. Hiermee kan jij de computer jouw repeterende handelingen laten uitvoeren.

SketchUp tools & extensies

Als jij meerdere processen wilt automatiseren of een extra functie wilt toevoegen aan de 3D CAD software SketchUp Pro, kan er een maatwerk tool / extensie worden ontwikkeld. Hierbij kan je denken aan een productconfigurator, modelleer functie, export functie of andere functionaliteit. Jij verteld welke functie je wil laten ontwikkelen. Samen zullen we een plan van aanpak opstellen. Indien deze akkoord wordt bevonden zal jouw functionaliteit worden ontwikkeld. Met deze tool / extensie kan jij de productiviteit verhogen in de ontwerp en/of werkvoorbereiding fase.

BIM naar productie (CAD/CAM)

Als jij rechtstreeks vanuit een 3D CAD software de productie, 3D printer of robot wilt aansturen, kan ITCAD jou hierbij ondersteunen. Een CAD/CAM oplossing is de schakel in het primaire proces die het ontwerp vertaald naar de productie. Heb jij CAD/CAM wensen? Laat ITCAD het dan weten zodat we samen de juiste oplossing kunnen ontwikkelen die is afgestemd op jouw primaire proces. Hierdoor kan jij de productiviteit verhogen en repeterende handelingen elimineren.