Consultancy

Maak gebruik van de meest optimale SketchUp workflow in het proces

Stop de frustraties, wachttijden en onnodige handelingen in het proces. Pas een slimme SketchUp workflow toe en je merkt direct het verschil!

“Stel het SketchUp 3D (BIM-) model centraal in het proces"

Het is verbazingwekkend hoe ingewikkeld een proces in de bouw en interieurbouw vaak wordt aangestuurd. Er worden verschillende software systemen en informatiebronnen gebruikt. Alleen kunnen deze systemen en bronnen niet met elkaar “praten”. Met als resultaat dat we informatie communiceren met behulp van talloze spreadsheets, e-mails en papieren notities.

Optimaliseer de SketchUp workflow

We zijn ons er niet altijd van bewust. Maar als je eens goed naar het proces en de SketchUp workflow kijkt, voer je regelmatig onnodige handelingen uit. Gelukkig kan je dit eenvoudig voorkomen!

  • Weet welke informatie je nodig hebt in het proces.
  • Welke informatie bron(nen) en systemen je wilt toepassen.
  • Stel het dynamische 3D (BIM-) model in SketchUp centraal in het proces.
  • Bepaal hoe de informatie bron(nen), systemen en SketchUp met elkaar moeten / zullen communiceren.

Wat levert het me op?

Als je het 3D (BIM-) model in SketchUp centraal stelt in het proces, wordt dit de centrale informatiebron. Die in alle fasen in het proces wordt toegepast. Het grote voordeel van het 3D (BIM-) model is dat deze dynamisch is. Wijzigt bijvoorbeeld een muur, is direct inzichtelijk wat hiervan de consequenties zijn.

Een 3D (BIM-) model in SketchUp bevat in de meest simpele vorm al veel informatie. Aantallen, strekkende meters, vierkante meters en kubieke meters. Dit zijn parameters die snel digitaal inzichtelijk te maken zijn.

Met behulp van het 3D (BIM-) model signaleer je veel eerder eventuele problemen en geneer je vanuit het 3D model de benodigde rapportage’s en documenten. Hierdoor bespaar je onnodige handelingen, wachttijden en faalkosten.

Wat kunnen we nu doen?

Ik kan je als SketchUp BIM specialist helpen om je SketchUp workflow te optimaliseren. Hierdoor ga je slimmer om met de digitale informatie uit het 3D (BIM-) model in het proces. En haal je nog meer uit het digitale ontwerp!

Kennismaken
Het begint met de kennismaking. Onder het genot van een kop koffie vertel je me meer over de huidige situatie en wat je graag wilt bereiken. Ik zal mijn mening en kennis met je delen. Als we allebei mogelijkheden zien en het klikt kunnen we een samenwerking aangaan.

Proof of Concept (POC)
Als we samen een oplossing hebben gevonden die aansluit op je visie, werken we een POC uit. Zijn de resultaten van de POC positief? Dan starten we met de ontwikkeling van de meest optimale SketchUp workflow.

Ontwikkelen
Tijdens deze fase wordt de meest optimale SketchUp workflow ontwikkeld in diverse sprints. Dit kan betekenen dat je product gedigitaliseerd wordt in de vorm van SketchUp component en materiaal. Het is zelfs mogelijk dat er in deze fase een maatwerk SketchUp functionaliteit geprogrammeerd wordt. Waardoor de diverse informatie bronnen en systemen met SketchUp gaan communiceren.

Implementeren
Met eenvoudige stappen wordt de meest optimale SketchUp workflow geïmplementeerd in het proces. Hierbij wordt alle benodigde kennis overgedragen zodat je er snel mee aan het werk kan.

Onderhoud en support
Het proces is geoptimaliseerd. Nu zorgen we er voor dat dit zo blijft!

Wil je persoonlijk advies?