Digitaliseren

Hoge kwaliteit SketchUp componenten en materialen die ervoor zorgen dat je product wordt toegepast

Transformeer je product in een gebruikersvriendelijk SketchUp component en/of materiaal. Die er niet alleen realistisch uit ziet maar ook alle benodigde informatie bevat. Hierdoor kan je product worden toegepast in een 3D (BIM-) model.


“Kwalitatieve SketchUp componenten en materialen zijn een must voor elk project”

Mensen willen vooraf ervaren hoe het eindproduct er in de werkelijkheid eruit ziet. De vraag naar digitale componenten neemt hierdoor steeds meer toe. Deze componenten bestaan uit de juiste detaillering, afmetingen en materialen. Op deze wijze kan het eindproduct digitaal worden beleeft. Dus kan je betere beslissingen maken.

Is je product digitaal in een 3D ontwerp toegepast? Dan is de kans groot dat het product ook daadwerkelijk wordt gekocht.

Miljoenen mensen gebruiken SketchUp wereldwijd voor diverse doeleinden. (Interieur-) Architecten, aannemers en diverse toeleveranciers passen SketchUp toe in de bouwsector. Daarom is het verstandig om jouw product beschikbaar te maken voor dit 3D tekenprogramma.

Door te digitaliseren kan je de marktpositie versterken omdat je:

  • Kennis op een uniforme wijze kunt delen;
  • Producten worden voorgeschreven en toegepast in een 3D-ontwerp;
  • Order- en productieprocessen hierop zo efficiënt mogelijk kunt afstemmen.

Gecertificeerd 3D Warehouse Content ontwikkelaar

Ik ben als eerste Nederlander gecertificeerd door Trimble SketchUp als 3DWarehouse content developer. Dit toont aan dat ik over de juiste kennis en kunde beschik. Daarom kan ik je het beste helpen bij de ontwikkeling van SketchUp componenten en / of materialen. Op de content developer website kan je zien welke personen / bedrijven nog meer gecertificeerd zijn.

3D Warehouse certified content developer

Wat kan ik laten ontwikkelen in SketchUp?

Er zijn 3 onderdelen die ik voor je kan ontwikkelen in SketchUp, namelijk:

SketchUp materiaal
Het SketchUp materiaal weergeeft je product als textuur. Hierdoor kunnen mensen het 3D model echt beleven. Veel voorkomende producten van dit type zijn; tapijt, hout, fineer en behang.

SketchUp materiaal

Statisch component
Een statisch component weergeeft je product in 3D. Maar de gebruiker kan deze niet aanpassen. Producten van dit type die vaak gedigitaliseerd worden zijn; sanitair, verlichting en meubilair.

Statisch component SketchUp

Dynamisch component
Een dynamisch component weergeeft je product in 3D. In tegenstelling tot een statisch component mag dit component wel bewerkt worden. Via een eenvoudig invoerveld kan het product worden geconfigureerd. Producten die regelmatig als dynamisch component worden gedigitaliseerd zijn; raamdecoratie, deuren etc.

Dynamisch component SketchUp

Construsoft Window

Construsoft Window is een SketchUp BIM tool voor de timmerindustrie. Hiermee kan je kozijnen daadwerkelijk productie gereed in 3D modelleren. Speciaal voor deze tool kan ik ook componenten ontwikkelen.

3D detail kozijn

Lever je producten aan timmerfabrikanten? Dan is het erg interessant om je producten voor deze tool beschikbaar te maken. Timmerfabrikanten kunnen direct je product toepassen in 3D. Je ontvangt rechtstreeks vanuit het 3D (BIM-) model een bestellijst met correcte informatie. De producten die onder andere worden gedigitaliseerd voor deze tool zijn; onderdorpels, hang & sluitwerk en ventilatieroosters.


Van 3D Scan naar SketchUp component

Op basis van 2D tekeningen zijn veel producten gedigitaliseerd. Maar het kan zijn dat je niet beschikt over voldoende informatie. Toch hoeft dit helemaal geen probleem te zijn! Ik beschik over een handzame 3D-scanner. Producten tot 2x2x2 meter worden hiermee gescand worden. Het resulteert in een realistische digitale output. Tot op de millimeter nauwkeurig. Deze scan zal vervolgens doorontwikkeld worden tot SketchUp component.