Engineeren

Jouw product gedigitaliseerd naar een gebruiksvriendelijk 3D BIM object in SketchUp

Toename van digitalisering en ketensamenwerking

Digitalisering en ketensamenwerking zullen steeds verder toenemen in de bouw. Hierdoor zal jij als toeleverancier digitaal samenwerken met andere partijen. Onthoud dat je niet productiever wordt door harder te werken, maar door juist efficiënter samen te werken. De Bouw Informatie Model (BIM) werkmethodiek helpt je met het efficiënt structureren, toepassen en hergebruiken van informatie in het proces. Een 3D BIM model bestaat uit verschillende BIM objecten, ook wel content genoemd, die uiteindelijk samen het bouwwerk vormen.

Is jouw product al beschikbaar als 3D BIM object in SketchUp?

SketchUp is toegankelijke CAD software waarmee je eenvoudig in 3D kunt modelleren. Deze software wordt veel toegepast door architecten, maar ook door diverse toeleveranciers in de bouw. Niet alle BIM objecten die gebouwd zijn voor SketchUp bevatten dezelfde kwaliteit. Sommige objecten zijn beslist beter dan andere. Als toeleverancier loop jij het risico dat:

  • Jouw product niet wordt toegepast in een 3D BIM model omdat de BIM content niet gebruiksvriendelijk
  • Het digitale BIM object niet het eindproduct representeert, waardoor deze niet past in het ontwerp en de klant ontevreden is.
  • 3D BIM objecten onjuiste informatie bevatten, waardoor jij de informatie uit een BIM model niet kunt toepassen in het primaire proces.

3D klantbeleving met jouw product

BIM objecten hoeven niet alleen toegepast te worden voor een efficiënte samenwerking met andere partijen. Mensen krijgen steeds meer behoefte aan 3D belevingen, dus jouw klant ook. Jij kunt met de juiste 3D objecten de klant die extra beleving bieden. Door de juiste detaillering, afmetingen en materialen kan jouw klant vooraf digitaal zien wat er geleverd wordt. Dankzij deze beleving kunnen betere keuzen gemaakt worden.

Ervaar nu zelf de kracht van 3D BIM content, door op de afbeelding te klikken. Wil jij de mogelijkheden in SketchUp ervaren, download deze of andere BIM content dan via de 3D Warehouse van ITCAD.

Gecertificeerd 3D Warehouse content developer

ITCAD is als eerste Nederlandse bedrijf gecertificeerd 3D Warehouse content developer door Trimble SketchUp. Hiermee ben jij verzekerd dat de ontwikkelde 3D BIM objecten een hoge kwaliteit bevatten en gebruiksvriendelijk zijn. De SketchUp BIM content wordt altijd afgestemd op jouw gebruikers doeleinden en zijn geschikt voor de 3D Warehouse van Trimble SketchUp.

 

3D Warehouse certified content developer

Ontdek de mogelijkheden van SketchUp BIM content

Neem nu contact op met Nick Nijmeijer en wellicht zien wij elkaar binnenkort om de mogelijkheden voor jouw SketchUp BIM content te bespreken.

Over Nick Nijmeijer

Nick Nijmeijer maakt met ITCAD sinds 2015 proces en automatisering oplossingen toegankelijk voor toeleveranciers in de bouw. Dit doet hij door vanuit het primaire proces de juiste afstemming te vinden tussen mens en technologie. Sinds 2016 is Nick als eerste Nederlander gecertificeerd door Trimble Sketchup als 3D Warehouse certified content developer. Daarnaast heeft hij mogen presenteren over SketchUp Pro en BIM tijdens de eerste 3D Basecamp Benelux in het Evoluon te Eindhoven.