Gebruikersvriendelijke updates voor SketchUp 2020

Trimble SketchUp (01-05-2020). Gebaseerd op feedback van gebruikers, heeft SketchUp een aantal functies verbeterd die ervoor zorgen dat de workflow soepel blijft verlopen!

Samenvatting SketchUp Pro 2020.1 release

SketchUp Pro is opgefrist

Scenes Panel

Nu je wat meer tijd hebt gehad om te genieten van een betere wisselende zichtbaarheid met verborgen geometrie en objecten, is deze functie nog beter geworden. Verborgen geometrie en verborgen objecten worden nu opgesplitst, zodat je ze per scene afzonderlijk kunt selecteren en opslaan. Je ziet een nieuw selectievakje in het paneel Scenes waarmee je de zichtbaarheidsstatus van verborgen objecten kunt opslaan, niet alleen verborgen geometrie. Dit geeft je een betere zichtbaarheidscontrole per scene.

Section Planes & Scenes

In de nieuwe versie van SketchUp 2020.1 kan je de zichtbaarheid van het sectievlak opslaan in elke scene. Omdat sectievlakken zijn gegroepeerd met objecten, willen we ervoor zorgen dat ze zich als objecten gedragen. Wat is hier de waarde? Voor deze wijziging kon per scene alleen zichtbaarheid op het hoogste niveau worden opgeslagen. Nogmaals, meer controle in de scenes – en consistentie in functionaliteit.

Samenvatting SketchUp Pro 2020.1 release SectionPlanes

Hidden objects kunnen nu worden bewerkt

Het bewerken van onzichtbare dingen klinkt misschien als een superkracht, maar het is eigenlijk gewoon een geweldige nieuwe functie in SketchUp Pro. Wanneer je een verborgen object in de Outliner selecteert, wordt het nu weergegeven als een mesh. Dit betekent dat je gemakkelijk nauwkeurigere bewerkingen kunt uitvoeren aan verborgen objecten. Bekijk deze Quick Win om te zien hoe het werkt.

Kleine kanttekening: Is het je opgevallen hoeveel sneller het is om in SketchUp te werken wanneer Outliner is geopend? SketchUp 2020.1 bevat enkele prestatieverbeteringen om de workflow te versnellen waarvan we denken dat je deze leuk zal vinden

Verbeterde grips

Je kan nu ALLE grips van een object gebruiken wanneer je de Rotate tool gebruikt – net als het gebruik van de Move tool! Dit zorgt voor een meer instinctieve modelleerervaring bij het wisselen tussen de tools.

Samenvatting SketchUp Pro 2020.1 release Grips

Bekijk deze Quick Win van de 2020-release om je te helpen de Grips te begrijpen.

Leeg object

Stel je voor; je werkt een nieuw tafelontwerp uit en modelleert snel een lamp om hem er realistischer uit te laten zien – maar oeps! – je deed het te snel en vergat je lamp en tafel apart te groeperen. Nu is alles aan elkaar gelijmd, wat zorgt voor extra werk en tijdverspilling.

De oplossing? Nu kan je een groep of component maken door met de rechtermuisknop op een lege ruimte te klikken. Je hoeft niet meer driemaal te klikken om te selecteren en vervolgens te groeperen, of het ergens anders te tekenen om het te plaatsen waar je het wilt hebben. Pro-tip: Je kan ook de snelkoppeling ‘G’ gebruiken om een nieuw onderdeel te maken en de workflow versnellen.

Een laatste toegevoegde bonus! Wanneer je een volledig nieuw onderdeel maakt, verschijnt er onmiddellijk een venster waarin je het een naam kunt geven. Zeg hallo tegen een betere modelorganisatie.

Prestatieverbeteringen in LayOut

Deze release was gericht op het verbeteren van de verwijderings- en selectiemogelijkheden van LayOut. Lees als: ze zijn nu veel sneller!

Verbeterde Select Tool

Maak opzettelijke – niet onbedoelde – bewegingen als je iets selecteert. Wanneer je nu klikt en sleept om een ​​selectie te maken, verplaats je niet per ongeluk iets. Als je dit bent tegengekomen, weet je waar we het over hebben … en je bent welkom!

Als je je afvraagt: “hoe verplaats ik een object nu?” – selecteer gewoon een entiteit en ga van daaruit verder. Ook vinden selecties en bewegingen nu plaats wanneer je op het eigenlijke object klikt, in plaats van op het begrenzingsvak van het object, waardoor die opzettelijke workflow wordt versterkt.

Samenvatting SketchUp Pro 2020.1 release LayOut Select

Download (Windows | Mac OS) de nieuwe versie, speel met de laatste verbeteringen en laat ons weten wat je ervan vindt. Zoals altijd zullen we daar luisteren, reageren en geweldige ideeën krijgen voor nieuwe updates. Tot ziens op de Axis!

Alle functies van 2020.1 zijn beschikbaar voor gebruikers met een klassieke licentie met actief onderhoud en ondersteuning en actieve gebruikers van SketchUp Pro en SketchUp Studio-abonnementen. Upgrade vandaag nog om nieuwe functies te gebruiken!