Optimaliseren

Nieuwe technologieën in de bouw

Wellicht komt het je bekend voor, dat in het huidige primaire proces meerdere systemen worden toegepast om de benodigde informatie te genereren. De informatie wordt op verschillende locaties opgeslagen en achteraf blijkt dat de gegenereerde informatie al voorhanden was. Daarnaast zorgt de toenemende focus op nieuwe technologieën in de bouw ervoor dat jij als toeleverancier nog meer druk ervaart. Denk maar eens aan de mogelijkheden die de BIM werkmethodiek, 3D printen en robotica jou kunnen bieden.

Kansen worden te weinig benut

Helaas worden de kansen die deze digitale technologie biedt te weinig benut. Dit komt doordat het primaire proces wordt aangestuurd vanuit “informatie eilanden”, waardoor:

  • Een grote verscheidenheid aan systemen worden toegepast in het primaire proces.
  • Medewerkers informatie overtypen en opnieuw genereren wat extra tijd kost.
  • Er een informatie structuur en overzicht ontbreekt.

Verhoog de productiviteit en elimineer verspillingen

Gelukkig is het niet moeilijk om weer overzicht, rust en zekerheid te ervaren in het primaire proces. Ook jij kunt de productiviteit verhogen en verspillingen elimineren. Onthoud dat je niet productiever wordt door meer te doen in minder tijd, maar door hetzelfde te doen in minder tijd.

ITCAD kan je helpen optimaliseren met behulp van:

Informatie quickscan     

Door in gesprek te gaan ontstaat er een globaal beeld van de huidige status van het primaire proces en de bijbehorende informatiestroom. Hierdoor krijg jij een beeld bij de mogelijke verbeterpunten. Dit zou wellicht kunnen zijn:

  • Het toepassen van één centraal informatiesysteem in het primaire proces.
  • De vertaling van jouw productassortiment in 3D BIM content.
  • Implementeren of optimaliseren van de BIM workflow.
  • Automatiseren van vermoeiende repeterende handelingen.
Proces optimalisatie

Op basis van de quickscan wordt duidelijk welke stappen benodigd zijn om het primaire proces te optimaliseren. Vervolgens zullen wij samen een plan van aanpak opstellen en indien gewenst deze implementeren.

SketchUp & BIM workflow

Op basis van jouw primaire proces wordt de BIM workflow met SketchUp Pro geoptimaliseerd en gestandaardiseerd. Hiermee kan jij een IFC export genereren vanuit SketchUp Pro die voldoet aan de BIM Basis ILS.

Het resultaat

Dankzij een efficiënt primair proces kan je beter inspelen op de schommelingen in de markt. De tijd die je bespaart investeer je vervolgens weer in de verbetering van het primaire proces. Oftewel continu verbeteren.