Over

Nick Nijmeijer

Ik ben Nick Nijmeijer en mijn bedrijf heet ITCAD. Ik ben geïnspireerd door de Bouwwerk Informatie Model (BIM) werkmethodiek en procesautomatisering mogelijkheden. In 2015 ontdekte ik tijdens mijn Hbo studie hoe ingewikkeld bedrijven in de (interieur-) bouw hun proces aansturen. Toen ontstond de motivatie om voor hen het proces toegankelijk te maken.

SketchUp BIM specialist

In 2016 zag ik hoe diverse bedrijven “worstelden” met diverse 3D tekenprogramma’s in combinatie met de BIM werkmethodiek. Een steile leercurve, onnodige functionaliteiten en beperkte uitbreiding mogelijkheden waren veel voorkomende problemen. Voor mij het moment om te zoeken naar een gebruikersvriendelijk 3D tekenprogramma. Dat toegepast kan worden met de (Open)BIM werkmethodiek. De keuze is gevallen voor SketchUp want:

  • Het is een zeer gebruiksvriendelijk 3D tekenprogramma.
  • De basis van SketchUp is 3D in tegenstelling tot vele andere tekenprogramma’s.
  • Dankzij de mogelijkheden extensies / uitbreidingen te ontwikkelen, kan je nagenoeg alles met SketchUp.

Dit resulteerde direct voor veel fronsende gezichten vol ongeloof want men zegt vaak “dat kan toch niet met SketchUp?”.

Gecertificeerd 3DWarehouse content ontwikkelaar

Als fabrikant / toeleverancier is het erg belangrijk om je producten digitaal aan te kunnen leveren als 3D object. De 3DWarehouse is de grootste gratis online SketchUp objecten bibliotheek waarop meer dan 2 miljoen objecten te vinden zijn. Elk jaar bezoeken meer dan 20 miljoenen mensen, waarvan grotendeels (interieur-) architecten, de 3DWarehouse opzoek naar bruikbare 3D objecten.

Ik ben als eerste Nederlander gecertificeerd door Trimble SketchUp als 3DWarehouse content developer. Deze certificering toont aan dat mijn kwaliteiten voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die Trimble SketchUp stelt aan de ontwikkeling van 3D componenten en materialen. Hiermee verzeker je jezelf dat jouw product op een kwalitatieve wijze wordt gedigitaliseerd.

3D Warehouse certified content developer

Aangesloten bij de BIM Basis ILS

ITCAD is partner van BIM Basis ILS

Met ITCAD ben ik aangesloten bij het initiatief om een basis informatieleveringsspecificatie te hanteren tijdens het gebruik van de BIM werkmethodiek. Dit initiatief is genaamd de BIM basis Informatie Levering Specificatie (ILS). De BIM Basis ILS is een document waarin afspraken zijn opgenomen. Afspraken die vertellen hoe de informatie in BIM software onafhankelijk middels een open standaard (IFC) kan worden uitgewisseld. Als alle betrokken partijen op deze wijze haar informatie uitwisselt is de informatie altijd gestructureerd, eenduidig, correct, volledig en herbruikbaar.

Het doel

Het doel van mij is om met ITCAD het proces toegankelijk te maken bij bedrijven in de bouw en interieurbouw. De focus ligt daarbij op mensen die SketchUp Pro gebruiken en:

  • Effectiever willen werken.
  • Niet meer eindeloos naar informatie willen zoeken.
  • Grip willen op hun workflow/proces.

Wat ik nu doe…

Ik geef met ITCAD advies, ontwikkel 3D (BIM-) componenten, automatiseer workflows, en verzorg diverse workshops/cursussen op gebied van SketchUp en de BIM werkmethodiek. Daarnaast schrijf ik LinkedIn updates, blogs voor mijn eigen site en voor Het Nationaal BIM Platform. Ook ben ik regelmatig aanwezig op SketchUp en BIM gerelateerde congressen / evenementen waar ik eventueel ook deelneem als spreker. Zo kun je me onder andere tegenkomen tijdens:

  • 3D Basecamp Benelux.
  • 3D Basecamp (Wereldwijd).
  • SketchUp Pro Café.

Wat kan ik voor jou of je organisatie betekenen?

In de afgelopen jaren heb ik diverse mensen en bedrijven mogen helpen. Van 1 op 1 workshops tot het optimaliseren van het gehele proces met behulp van een 3D (BIM-) model in SketchUp Pro.  Jij kunt gebruik maken van de volgende diensten:

Digitaliseren

Jouw product wordt gedigitaliseerd tot gebruikersvriendelijk SketchUp (BIM-) component en/of materiaal. Je legt kennis vast en kan meer klanten bereiken.

Optimaliseren

Haal het meeste uit je 3D (BIM-) model in SketchUp. Zo hoef je nooit meer eindeloos te zoeken naar informatie.

Automatiseren

Automatiseer je SketchUp workflow zodat je minder tijd verliest. Maar ook repeterende handelingen elimineert en/of systemen aan elkaar koppelt.

Als ik je mag helpen zal je resultaten behalen door effectief om te gaan met de informatie uit het 3D (BIM-) model. Zonder dat je teveel afhankelijk wordt van de menselijke factor in het proces. Het enige wat je hoeft te doen is contact met me opnemen en je wensen te vertellen. Aan de hand daarvan zal ik je vrijblijvend een voorstel toesturen.