Over

Wie is ITCAD?

Ik ben Nick Nijmeijer en mijn bedrijf heet ITCAD. Ik ben geïnspireerd door de Bouwwerk Informatie Model (BIM) werkmethodiek en procesautomatisering mogelijkheden. In 2015 ontdekte ik tijdens mijn Hbo studie hoe ingewikkeld bedrijven in de bouw hun proces aansturen. Toen ontstond de motivatie om voor hen het proces efficiënt en toegankelijk te maken.

OpenBIM werkmethodiek

Ik spreek een voorkeur uit voor het gebruik van OpenBIM. Met OpenBIM wordt er samengewerkt volgens de Bouw Informatie Model (BIM) werkmethodiek en zijn de deelnemende partijen vrij om te kiezen welke software ze toepassen in het proces. De informatie die vrijkomt in het proces wordt uitgewisseld middels open standaarden. De tijd dat iedereen met dezelfde software werkt is verleden tijd. Iedereen moet zelf kunnen kiezen welke software men toepast in het proces. Binnen ITCAD wordt sinds 2016 gebruik gemaakt van het 3D tekenprogramma SketchUp Pro.

Aangesloten bij de BIM Basis ILS

ITCAD is aangesloten bij het initiatief om een basis informatieleveringsspecificatie te hanteren tijdens het gebruik van de BIM werkmethodiek. Dit initiatief is genaamd de BIM basis Informatie Levering Specificatie (ILS). De BIM Basis ILS is een document waarin afspraken zijn opgenomen over hoe de informatie in BIM software onafhankelijk middels een open standaard (IFC) kan worden uitgewisseld. Als alle betrokken partijen op deze wijze haar informatie uitwisselt is de informatie altijd gestructureerd, eenduidig, correct, volledig en herbruikbaar.

 

3D Warehouse content developer

Als allereerste in Nederland gecertificeerd door Trimble SketchUp

3D Warehouse certified content developerIk ben met ITCAD als allereerste Nederlander gecertificeerd 3D Warehouse content developer en consultant. De 3D BIM objecten die door ITCAD worden ontwikkeld in SketchUp voldoen aan de hoge kwaliteit eisen die worden gesteld door Trimble SketchUp. Als toeleverancier is het juist verstandig om de 3D BIM content te laten ontwikkelen door een gecertificeerd content developer. Hiermee verzeker jij jezelf dat de 3D BIM content een hoge kwaliteit bevat en gebruiksvriendelijk is.

Mag ik je helpen?

Kortom, ITCAD helpt je meer uit het 3D (BIM) model te halen in SketchUp Pro. Jij kunt gebruik maken van de volgende diensten:

  • Digitaliseren -  Jouw product gedigitaliseerd in een gebruiksvriendelijk 3D BIM object in SketchUp.
  • OptimaliserenDoor gebruik te maken van 1 centrale informatiebron in het proces.
  • Automatiseren – Ontwikkeling van Ruby scripts & tools voor SketchUp die de workflow vereenvoudigen.