Over

Nick Nijmeijer

Wie is ITCAD?

Ik ben Nick Nijmeijer en heb mijn bedrijf ITCAD in 2015 opgericht tijdens mijn opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde. Tijdens verschillende opleidingen ben ik geïnspireerd door de Building Information Model (BIM) werkmethodiek, proces optimalisaties en automatisering oplossingen. Ik ben mijzelf daarin gaan ontwikkelen en blijf hiermee doorgaan.

Hoe ik de toekomst zie

Ik geloof in de kracht van digitaliseren en ben ervan overtuigd dat toeleveranciers in de bouw hierdoor efficiënter kunnen werken. Informatie wordt niet meer overgetypt door medewerkers. Systemen communiceren met elkaar en repeterende handelingen worden uitgevoerd door computers, robots en machines.

Wat mij vooral verbaast

Het verbaast mij hoe ingewikkeld toeleveranciers in de bouw omgaan met de informatiestroom in het primaire proces. Dagelijks worden er in diverse systemen enorme hoeveelheden informatie gegenereerd. Dit terwijl deze informatie vaak achteraf al voorhanden was. Medewerkers voeren repeterende handelingen uit in diverse systemen omdat deze systemen niet met elkaar communiceren. Er zijn onbewust “informatie eilanden” gecreëerd in het primaire proces met als resultaat weinig overzicht, rust en zekerheid.

Waarvan jij kunt profiteren

Door technologie te verbinden aan de mens worden dagelijkse processen en werkzaamheden vereenvoudigd. Op deze manier maak ik met ITCAD proces en automatisering oplossingen toegankelijk die resulteren in overzicht, rust en zekerheid.

OpenBIM werkmethodiek

Ik spreek een voorkeur uit voor het gebruik van OpenBIM. Met OpenBIM wordt er samengewerkt volgens de Bouw Informatie Model (BIM) werkmethodiek en zijn de deelnemende partijen vrij om te kiezen welke software ze toepassen in het proces. De informatie die vrijkomt in het proces wordt uitgewisseld middels open standaarden. De tijd dat iedereen met dezelfde software werkt is verleden tijd. Iedereen moet zelf kunnen kiezen welke software men toepast in het proces. Binnen ITCAD wordt de 3D CAD software SketchUp Pro toegepast voor alle engineering werkzaamheden.

Aangesloten bij de BIM Basis ILS

ITCAD is aangesloten bij het initiatief om een basis informatieleveringsspecificatie te hanteren tijdens het gebruik van de BIM werkmethodiek. Dit initiatief is genaamd de BIM basis Informatie Levering Specificatie (ILS). De BIM Basis ILS is een document waarin afspraken zijn opgenomen over hoe de informatie in BIM software onafhankelijk middels een open standaard (IFC) kan worden uitgewisseld. Als alle betrokken partijen op deze wijze haar informatie uitwisselt is de informatie altijd gestructureerd, eenduidig, correct, volledig en herbruikbaar.

BIM Basis ILS

1e gecertificeerd 3D Warehouse content developer

3D Warehouse certified content developerITCAD is als eerste Nederlandse bedrijf gecertificeerd 3D Warehouse content developer en consultant. De 3D BIM objecten die door ITCAD worden ontwikkeld in SketchUp voldoen aan de hoge kwaliteit eisen die worden gesteld door Trimble SketchUp. Als toeleverancier is het verstandig om de 3D BIM content te laten ontwikkelen door een gecertificeerd content developer. Hiermee verzeker jij jezelf dat de 3D BIM content een hoge kwaliteit bevat en gebruiksvriendelijk is.

Mag ik jou helpen?

Ik kan toegankelijke oplossingen bieden als jij:

  • Jouw product wilt laten vertalen naar een gebruiksvriendelijk 3D BIM object in SketchUp;
  • Meer overzicht rust en zekerheid wilt ervaren in het primaire proces;
  • De workflow wilt verbeteren door middel van automatisering, maatwerk scripts en/of tools.