Over ITCAD

ITCAD B.V.

SketchUp BIM Specialist

Helpt bedrijven in de bouw en interieurbouw meer uit het 3D (BIM-) model te halen met SketchUp. Met als doel dat bedrijven slimmer omgaan met de informatie uit een 3D (BIM-) model in het proces zodat verspillingen worden geëlimineerd. Van het digitaliseren van (bouw-) producten tot aan het automatiseren van het ontwerp- en productieproces. Bij iedere oplossing staat het 3D teken- / modelleerprogramma SketchUp als platform centraal. 

 

Het bedrijf

Nick Nijmeijer heeft het bedrijf ITCAD in 2015 opgericht tijdens de Hbo Bouwtechnische Bedrijfskunde opleiding aan de Saxion Hogeschool in Enschede. In de eerste jaren was ik werkzaam als ZZP’er met ITCAD en is het doorgegroeid tot volwaardig bedrijf. Sinds 2020 is ITCAD een B.V. met een visie gericht op de automatisering van een bedrijfsproces. Het blijft mij verbazen mij hoe ingewikkeld bedrijven in de bouw en interieurbouw hun proces aansturen. Een 3D (BIM-) model is een belangrijk aspect in het proces. Dit model bevat namelijk ontzettend veel informatie en is dynamisch. Helaas halen de meeste bedrijven er nog veel te weinig uit. Wil jij wel alles uit het 3D (BIM-) model halen met SketchUp? Dan ben je bij ITCAD B.V. aan het juiste adres. In de afgelopen jaren heb ik als SketchUp BIM specialist al diverse bedrijven geholpen. Zowel in Nederland als in België.

SketchUp als centraal platform

Bij alle diensten die ik met ITCAD B.V. aanbiedt staat het 3D teken- / modelleerprogramma SketchUp als platform centraal. Waarom? SketchUp is naar mijn mening het meest toegankelijke 3D teken- / modelleerprogramma dat er op de markt te verkrijgen is. Het werkt ontzettend inventief en is snel aan te leren. Je hebt geen ingewikkelde trainingen nodig om het programma te begrijpen.

Ik zie SketchUp als centraal platform waarmee we informatie genereren en visualiseren. Het 3D (BIM-) model in SketchUp is altijd dynamisch. Deze bevat belangrijke informatie en biedt je veel meer inzicht. Wat je ziet, is wat je krijgt. Aantallen, strekkende meters, vierkante meters en kubieke meters zijn parameters die al snel digitaal inzichtelijk te maken zijn. Het is de “kunst” om het 3D (BIM-) model centraal te stellen in het proces. Met de informatie uit dit 3D model stuur je vervolgens het proces aan.

Niet alle informatie zal voorhanden zijn en/of komen in een 3D model. Bepaalde informatie wordt juist bewust gegenereerd en opgeslagen in een ander systeem. Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn.  SketchUp kan verbonden worden aan andere systemen in het proces. Dit is mogelijk dankzij de uitgebreide application programming interface (API) die beschikbaar is voor ontwikkelaars. Dankzij de API kan ik aanvullende functionaliteiten ontwikkelen voor SketchUp. Hiermee kunnen zelfs workflows of processen in je bedrijf worden geautomatiseerd. 

Wie is ITCAD B.V.?

Of het nu gaat om de ontwikkeling van; 3D (BIM-) objecten, een bedrijfsproces, SketchUp extensies, Ruby code, prototypes of jouw kennis. Wij werken altijd vol enthousiasme en energie aan je vraagstuk met oog voor detail omdat ITCAD B.V. streeft naar het leveren van de hoogst haalbare kwaliteit.