Over ITCAD

ITCAD B.V.

SketchUp BIM Specialist

Helpt bedrijven in de bouw en interieurbouw meer uit het 3D (BIM-) model te halen met het 3D teken- / modelleerprogramma SketchUp. Hierdoor worden verspillingen voorkomen en ga je slimmer om met de informatie uit een 3D (BIM-) model in het proces. Vanaf de aanschaf tot en met de automatisering van het ontwerp- / productieproces. Bij iedere oplossing staat SketchUp als platform centraal. 

Hoe het begon

Mijn naam is Nick Nijmeijer, en ik heb het bedrijf ITCAD in 2015 opgericht tijdens de Hbo Bouwtechnische Bedrijfskunde opleiding aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Tijdens diverse stages en bedrijfsbezoeken bleef ik mij verbazen. Hoe ingewikkeld bedrijven in de bouw en interieurbouw eigenlijk hun proces aansturen. Het belang van een 3D (BIM-) model in het proces wordt erg onderschat. En helaas halen de meeste bedrijven er nog veel te weinig uit of doen er zelfs helemaal niets mee. Als jij wel alles uit het 3D (BIM-) model wilt halen met SketchUp? Dan ben je bij ITCAD B.V. aan het juiste adres! 

In de afgelopen 5 jaren heb ik als SketchUp BIM specialist diverse bedrijven geholpen. Zowel in Nederland als in België. In de eerste jaren was ik naast de studie werkzaam als ZZP’er met ITCAD en is het doorgegroeid tot volwaardig bedrijf. Sinds 2020 is ITCAD een B.V. met een visie gericht op de digitalisering en automatisering van ontwerp- en productieprocessen met SketchUp.

SketchUp als centraal platform

Bij alle diensten die ik met ITCAD B.V. aanbiedt staat het 3D teken- / modelleerprogramma SketchUp als platform centraal. Waarom? SketchUp is naar mijn mening het meest toegankelijke 3D teken- / modelleerprogramma dat er op de markt te verkrijgen is. Het werkt ontzettend inventief en is snel aan te leren. Je hebt geen ingewikkelde trainingen nodig om het programma te begrijpen.

Ik zie SketchUp als centraal platform waarmee we informatie genereren en visualiseren. Het 3D (BIM-) model in SketchUp is altijd dynamisch. Deze bevat belangrijke informatie en biedt je veel meer inzicht. Wat je ziet, is wat je krijgt. Aantallen, strekkende meters, vierkante meters en kubieke meters zijn parameters die al snel digitaal inzichtelijk te maken zijn. Het is de “kunst” om het 3D (BIM-) model centraal te stellen in het proces. Met de informatie uit dit 3D model stuur je vervolgens het proces aan.

Niet alle informatie zal voorhanden zijn en/of komen in een 3D model. Bepaalde informatie wordt juist bewust gegenereerd en opgeslagen in een ander systeem. Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn. SketchUp kan verbonden worden aan andere systemen in het proces. Dit is mogelijk dankzij de uitgebreide application programming interface (API) die beschikbaar is voor ontwikkelaars. Dankzij de API kan ik aanvullende functionaliteiten ontwikkelen voor SketchUp. Hiermee kunnen de workflows, ontwerp- en productieprocessen in je bedrijf worden geautomatiseerd. 

Feedback van klanten

"Precies waar ik voor gekomen was. Ik had alle ruimte om mijn vragen te stellen. Nick heeft er voor gezorgd dat deze issues uitvoerig behandeld werden. Hij is professioneel, ervaren en prettig in de omgang."
Eurosafe Solutions BV
Gerben Pol
"Er is nu een nieuwe BIM wereld voor mij open gegaan. "
Goedkoop Bouwmaterialen
Pascal Meijer
"Alle vragen die we hadden over BIM en Sketchup kon Nick goed beantwoorden. Als cursusleider was hij attent en professioneel. Aanbeveling aan diegene die hun Sketchup en BIM skills naar het volgende niveau willen brengen."
Bao Living
Axel van der Donk & Yothi Ramesh Naidu

Het team van ITCAD B.V.

Of het nu gaat om de ontwikkeling van; 3D (BIM-) objecten, een bedrijfsproces, SketchUp extensies, Ruby code, prototypes of jouw kennis. Ik werk altijd vol enthousiasme en energie aan je vraagstuk met oog voor detail. Want ik streef met ITCAD B.V. naar het leveren van de meest optimale kwaliteit. Dit doe ik niet altijd alleen en dan werk ik juist samen met diverse flexibele SketchUp specialisten.

Mag ik jou helpen?

Wil je SketchUp aanschaffen, meer uit het 3D (BIM-) model halen of heb je een idee voor een maatwerk SketchUp extensie? Neem dan contact met me op. En kijken we samen naar de mogelijkheden zodat jij het 3D (BIM-) model in SketchUp optimaal benut. Er is altijd wel een passende oplossing!