Engineeren

Is je product al beschikbaar in 3D?

Als toeleverancier is het erg belangrijk om het product vooraf digitaal in 3D aan te kunnen leveren. We leven namelijk in een 3 dimensionale wereld waarbij mensen steeds meer keuzen maken die gebaseerd zijn op 3D belevingen. Met de juiste 3D BIM componenten kan je de klant die extra beleving bieden. Door de juiste detaillering, afmetingen en materialen kan je klant vooraf digitaal zien wat er geleverd wordt. Dankzij deze beleving kunnen dus betere keuzen gemaakt worden.

Digitaliseer je product

Zodat SketchUp gebruikers deze in het 3D BIM model toe kunnen passen

Over de gehele wereld zijn er meer dan 30 miljoen actieve SketchUp gebruikers. In de bouwsector wordt SketchUp onder andere toegepast door architecten, aannemers en toeleveranciers. Denk eens aan al deze SketchUp gebruikers waarvan een groot deel architecten en interieur designers zijn. Als zij je product al toepassen in hun ontwerp en de klant deze digitaal ervaart, is de kans vele malen groter dat het product daadwerkelijk wordt gekocht.

 

 

3D Warehouse content developer

Als eerste Nederlandse bedrijf gecertificeerd door Trimble SketchUp

3D Warehouse certified content developer SketchUpITCAD is als eerste Nederlandse bedrijf gecertificeerd 3D Warehouse content developer door Trimble SketchUp. Hiermee ben je verzekerd dat de ontwikkelde 3D BIM componenten een hoge kwaliteit bevatten en gebruikersvriendelijk zijn.

Wat we kunnen doen

Zodat je producten binnenkort al geschikt zijn in 3D voor SketchUp

ITCAD kan je product digitaliseren als 3D BIM component in SketchUp. Er zijn 3 typen componenten die voor je ontwikkelt kunnen worden, namelijk:

Statische componenten
Het component weergeeft je product, maar de gebruiker kan deze niet aanpassen. Veel voorkomende producten van dit type zijn; lampen en meubilair.

Dynamische componenten
Het component weergeeft je product en de gebruiker kan je product naar wens aanpassen op basis van de productinformatie. De gebruiker vult een simpel invoer veld in waarna het product wordt geconfigureerd. Veel voorkomende producten van dit type zijn; deuren, raamdecoratie, stopcontacten etc.

Componenten geschikt voor Construsoft Window
Construsoft Window is de SketchUp BIM tool voor de timmerindustrie om kozijnen daadwerkelijk productie gereed in 3D te modelleren. Als je producten levert aan timmerfabrikanten is het erg interessant om je producten beschikbaar te maken in deze tool. Want alle timmerfabrikanten kunnen je product dan direct toepassen in 3D en je ontvangt rechtstreeks vanuit het 3D BIM model een bestellijst met correcte informatie. Veel voorkomende producten die worden gedigitaliseerd voor deze tool zijn; onderdorpels, hang & sluitwerk en ventilatieroosters.

Heb je op dit moment vragen of wil je de mogelijkheden bespreken? Neem dan gerust contact op.

Meest gestelde vragen

In welke bestandsformaten kan ik de productinformatie het beste aanleveren?

Om snel aan de slag te kunnen met de ontwikkeling van je 3D BIM componenten ontvangt ITCAD graag:

  • 2D informatie (parallelle projectie) in een DWG, DXF of PDF bestandsformaat.
  • 3D informatie in IFC, DWG of STL bestandsformaat.
  • Texturen, bij voorkeur seamless, in een PNG of JPG bestandsformaat.

 

In welk tijdsbestek kan mijn product gedigitaliseerd worden?

Dit is erg afhankelijk van de omvang en complexiteit van de te ontwikkelen 3D BIM componenten. Hierover zullen we vooraf specifieke afspraken maken. Let op; statische componenten zijn sneller te ontwikkelen dan dynamische componenten.