Digitaliseren

Is je product digitaal beschikbaar?

In deze tijd waarin we diverse technologieën steeds meer in ons dagelijks leven gebruiken is 3D niet meer weg te denken. Mensen willen digitaal ervaren hoe het eindproduct er in de werkelijkheid uit zal komen te zien. De vraag naar digitale componenten neemt steeds meer toe. Als jouw product digitaal in een ontwerp wordt toegepast, is de kans vele malen groter dat deze ook wordt gekocht.

Digitaliseer je product

Zodat SketchUp gebruikers deze in het 3D BIM model toe kunnen passen

Een 3D ontwerp zal uit de juiste detaillering, afmetingen en materialen moeten bestaan. Alleen op deze wijze kan het 3D ontwerp digitaal worden beleeft waardoor er betere beslissingen worden gemaakt. Zeg nou zelf, deze houten jaloezie is toch een realistische digitale weergave van de werkelijkheid?

 

 

SketchUp Pro wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt voor diverse doeleinden. In de bouwsector wordt SketchUp vaak toegepast door (interieur)architecten, tuinarchitecten, keukenbouwers, aannemers en diverse toeleveranciers. Daarom is het verstandig om jouw product beschikbaar te maken voor dit 3D tekenprogramma.

Geen productinformatie beschikbaar?

“Dan maken we een 3D-scan van het product”

Vaak worden producten gedigitaliseerd op basis van 2D informatie zoals tekeningen. Maar het kan zijn dat je niet beschikt over voldoende informatie. Dit hoeft geen probleem te zijn! ITCAD beschikt over een 3D-scanner waarmee bijna alle producten tot 2x2x2 meter gescand kunnen worden. Dit resulteert in een realistische digitale output tot op de millimeter nauwkeurig. Deze scan zal vervolgens doorontwikkeld worden tot gebruikersvriendelijk SketchUp component.

3D Warehouse content developer

Als eerste Nederlander gecertificeerd door Trimble SketchUp

3D Warehouse certified content developer SketchUp

Ik ben als eerste Nederlander gecertificeerd door Trimble SketchUp als 3DWarehouse content developer. Deze certificering toont aan dat mijn kwaliteiten voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die Trimble SketchUp stelt aan de ontwikkeling van 3D componenten en texturen/materialen. Hiermee verzeker je jezelf dat jouw product op een kwalitatieve wijze wordt gedigitaliseerd. Je kunt op de content developer website zien welke personen / bedrijven nog meer gecertificeerd zijn.

Wat we kunnen doen

Zodat je product beschikbaar is als 3D SketchUp component voor je klanten

Ik kan je product digitaliseren zodat deze beschikbaar is als 3D SketchUp component of als SketchUp materiaal. Er zijn 4 onderdelen die voor je ontwikkelt kunnen worden, namelijk:

SketchUp materialen
Het SketchUp materiaal weergeeft je product als textuur waardoor mensen het 3D model echt kunnen beleven. Veel voorkomende producten van dit type zijn; tapijt, hout, fineer, stucwerk etc.

Statische componenten
Het component weergeeft je product, maar de gebruiker kan deze niet aanpassen. Veel voorkomende producten van dit type zijn; verlichting, meubilair, etc.

Dynamische componenten
Het component weergeeft je product en de gebruiker kan je product naar wens aanpassen op basis van de productinformatie. De gebruiker vult een simpel invoer veld in waarna het product wordt geconfigureerd. Veel voorkomende producten van dit type zijn; deuren, raamdecoratie, etc.

Componenten geschikt voor Construsoft Window
Construsoft Window is de SketchUp BIM tool voor de timmerindustrie om kozijnen daadwerkelijk productie gereed in 3D te modelleren. Als je producten levert aan timmerfabrikanten is het erg interessant om je producten beschikbaar te maken in deze tool. Want alle timmerfabrikanten kunnen je product dan direct toepassen in 3D en je ontvangt rechtstreeks vanuit het 3D BIM model een bestellijst met correcte informatie. Veel voorkomende producten die worden gedigitaliseerd voor deze tool zijn; onderdorpels, hang & sluitwerk en ventilatieroosters.

Heb je op dit moment vragen of wil je de mogelijkheden bespreken? Neem dan gerust contact op.

Meest gestelde vragen

De digitalisering kan je marktpositie versterken omdat je:

 • kennis en expertise digitaal op een uniforme wijze kunt delen;
 • producten al kunnen worden toegepast en voorgeschreven in een 3D-ontwerp;
 • Order- en productieprocessen hierop zo efficiënt mogelijk kunt afstemmen.
  (Bijvoorbeeld; het digitaal verwerken van bestellingen op basis van een 3D BIM-model.)

Om snel aan de slag te kunnen met de ontwikkeling van je 3D BIM componenten ontvangt ITCAD graag:

 • 2D informatie (parallelle projectie) in een DWG, DXF of PDF bestandsformaat.
 • 3D informatie in IFC, 3DS, DWG of DXF bestandsformaat.
 • Texturen, bij voorkeur seamless, in een PNG of JPG bestandsformaat.

 

De handscanner heeft een nauwkeurigheid van 1mm per 0,5m.
Hoe kleiner het object, hoe gedetailleerder de scan output zal zijn.
Let op; glanzende en transparante oppervlakten worden niet gescand.

Dit is erg afhankelijk van de omvang en complexiteit van de te ontwikkelen 3D BIM componenten. Hierover zullen we vooraf specifieke afspraken maken. Let op; statische componenten zijn sneller te ontwikkelen dan dynamische componenten.

Ja, een 3D scan kan op locatie uitgevoerd worden.
Wel zijn er een aantal randvoorwaarden waaraan voldaan moeten worden:

 • De scan wordt in een binnenruimte uitgevoerd.
 • De omgevingstemperatuur is minimaal 10°C en maximaal 40°C.
 • Het te scannen product wordt tijdens de scan niet blootgesteld aan direct zonlicht.