SketchUp extensies

Behaal meer resultaat door de SketchUp workflow te automatiseren

Automatiseer de SketchUp workflow zodat je meer kunt doen, handelingen elimineert en systemen aan elkaar koppelt. Benieuwd of ik een passende SketchUp extensie voor jouw workflow kan ontwikkelen?

“Een extensie vergroot mogelijkheden in SketchUp”

SketchUp Pro is een prachtige 3D teken- / modelleer programma waarmee je snel iets in 3D kunt visualiseren. Standaard wordt SketchUp geleverd met diverse functionaliteiten. Maar naar verloop van tijd mis je er toch één. Je wilt graag af van die repeterende handelingen in het ontwerpproces. En het liefst ook direct de productie machines aansturen met de informatie het 3D model. Goed idee! Een (maatwerk) SketchUp extensie biedt je deze mogelijkheid.

SketchUp extensie ontwikkelen met een visie

Het ontwikkelen van een SketchUp extensie begint altijd met een visie. Je hebt een idee en weet precies wat je wilt bereiken. Dit is bijvoorbeeld;

  • Een koppeling tussen een online productconfigurator en SketchUp zodat je zelf niet meer hoeft te ontwerpen;
  • Het CRM systeem koppelen aan SketchUp om met het 3D model dynamische offertes te genereren;
  • Informatie geautomatiseerd controleren om te beoordelen of er geen foutieve artikelcodes toegepast zijn.
  • Direct aansturen van productie machines vanuit het 3D model om foutgevoelige tussenstappen in het proces te elimineren;
  • Geautomatiseerd genereren van bestellijsten en hoeveelhedenstaten zodat de inkoopafdeling deze niet meer handmatig hoeft te genereren.

Ontwikkelproces & kosten

Het begint met een kennismaking. Onder het genot van een kop koffie vertel je me meer over de huidige situatie en wat je wilt bereiken. Op basis van deze visie zullen we beoordelen of het te realiseren is.

Met je visie / idee als uitgangspunt zullen we de functionaliteiten bepalen van de extensie. De functionaliteiten van een extensie hebben veel invloed op de ontwikkelingskosten. De ene functionaliteit is eenvoudig te ontwikkelen en de ander is complex.

Tijdens het ontwikkelproces zal in korte “sprints” de extensie ontwikkeld worden. Na elke sprint wordt er een (deel-) extensie gedemonstreerd, beoordeeld en opgeleverd. Deze demonstratie toont de voortgang. Als opdrachtgever beoordeel je of er doorontwikkeld wordt. Zo krijg je exact die extensie waarom je hebt gevraagd.

Deel je visie!

Wil jij aan de hand van jouw visie samen een unieke SketchUp extensie ontwikkelen om het proces te optimaliseren? Deel dan je visie met mij!