SketchUp objecten

Hoge kwaliteit SketchUp objecten en materialen die ervoor zorgen dat je product wordt toegepast in een 3D (BIM-) model!

Als fabrikant, toeleverancier of interieurbouwer is het ontzettend belangrijk dat je product digitaal beschikbaar is. In de vorm van een 3D object of als (render) materiaal. Architecten, Interieurarchitecten en stylisten willen graag hun 3D ontwerp er zo realistisch mogelijk uit laten zien. Laat daarom je product in een gebruikersvriendelijk SketchUp object en/of materiaal digitaliseren. 

“Kwalitatieve SketchUp objecten en materialen zijn een must”

Mensen willen vooraf ervaren hoe het eindproduct er in de werkelijkheid eruit ziet. De vraag naar digitale 3D objecten neemt hierdoor steeds meer toe. Deze 3D objecten bestaan uit de juiste detaillering, afmetingen en materialen. Op deze wijze kan het eindproduct digitaal worden beleeft. Dus kunnen betere beslissingen worden gemaakt.

Is je product digitaal in een 3D ontwerp toegepast? Dan is de kans groot dat het product ook daadwerkelijk wordt gekocht.

Miljoenen mensen gebruiken SketchUp wereldwijd voor diverse doeleinden. (Interieur-) Architecten, aannemers en diverse toeleveranciers passen SketchUp toe in de bouwsector. Daarom is het aan te bevelen om jouw product ook beschikbaar te maken voor dit 3D tekenprogramma.

Door te digitaliseren kan je de marktpositie versterken omdat je:

  • Kennis op een uniforme wijze kunt delen;
  • Producten worden voorgeschreven en toegepast in een 3D-ontwerp;
  • Order- en productieprocessen hierop zo efficiënt mogelijk kunt afstemmen.

Gecertificeerd 3D Warehouse Content ontwikkelaar

Ik (Nick Nijmeijer) ben gecertificeerd door Trimble SketchUp als 3DWarehouse content developer. Deze certificering toont aan dat ik over de juiste kennis en kunde beschik om kwalitatieve objecten te ontwikkelen. Bezoek eens de content developer website om te zien wie er nog meer gecertificeerd is.

Als wat kan ik mijn product laten digitaliseren in SketchUp?

Ik kan je product vertalen als een van de volgende 3 aspecten in SketchUp, namelijk: 

SketchUp Materiaal

Het SketchUp materiaal weergeeft je product als textuur. Hierdoor kunnen mensen het 3D model echt beleven. Veel voorkomende producten van dit type zijn; stoffen, tapijt, hout, fineer en behang.

Dankzij een geautomatiseerd proces binnen ITCAD B.V. kan een complete materialen bibliotheek in één keer gedigitaliseerd worden! Hierdoor hoeft het niet lang te duren voordat jij je producten digitaal kunt aanbieden als SketchUp materiaal.

SketchUp component (statisch)

Een statisch component weergeeft je product in 3D. Maar de gebruiker mag deze niet aanpassen. Producten van dit type die vaak gedigitaliseerd worden zijn; sanitair, verlichting en meubilair.

SketchUp component (dynamisch)

Een dynamisch component weergeeft je product in 3D. In tegenstelling tot een statisch component mag dit component wel bewerkt worden. Via een eenvoudig invoerveld kan het product worden geconfigureerd. Producten die regelmatig als dynamisch component worden gedigitaliseerd zijn; raamdecoratie, deuren etc.

Construsoft Window

Construsoft Window is een SketchUp BIM tool voor de timmerindustrie. Hiermee kan je kozijnen daadwerkelijk productie gereed in 3D modelleren. Speciaal voor deze tool kan ik ook componenten ontwikkelen.

Lever je producten aan timmerfabrikanten? Dan is het erg interessant om je producten voor deze tool beschikbaar te maken. Timmerfabrikanten kunnen direct je product toepassen in 3D. Je ontvangt rechtstreeks vanuit het 3D (BIM-) model een bestellijst met correcte informatie. De producten die onder andere worden gedigitaliseerd voor deze tool zijn; onderdorpels, hang & sluitwerk en ventilatieroosters.

Van 3D Scan naar SketchUp component

Op basis van 2D tekeningen worden veel producten gedigitaliseerd. Maar het kan zijn dat je niet beschikt over voldoende informatie. Toch hoeft dit helemaal geen probleem te zijn! ITCAD B.V. beschikt over een handzame 3D-scanner. Producten tot 2x2x2 meter kunnen hiermee ingescand worden. Het resulteert in een realistische digitale output. Tot op de millimeter nauwkeurig. Deze scan zal vervolgens doorontwikkeld worden tot SketchUp component.