Optimaliseren

Optimaliseer elk onderdeel in het bedrijfsproces

Van ontwerp tot productie en zelfs de service met behulp van een 3D BIM model

Het is verbazingwekkend hoe ingewikkeld processen in de (interieur-) bouw worden aangestuurd. Fabrikanten / toeleveranciers willen producten produceren die aansluiten op de klantvraag. Maar waarom worden er zoveel verschillende informatiebronnen, tekenprogramma’s en software systemen gebruikt? Deze kunnen meestal niet eens met elkaar communiceren. Hierdoor genereren medewerkers regelmatig informatie die achteraf al voorhanden bleek te zijn. Of nog erger, gaat er informatie verloren in het proces!

De kracht van een 3D BIM model

Die je concurrent waarschijnlijk nog niet benut!

sketchup consultancyAls (bouw)producten worden uitwerkt in een 3D tekenprogramma zoals SketchUp Pro, bevat dit 3D model ontzettend veel informatie. Deze informatie kan je effectief toepassen in het bedrijfsproces. Wist je dat je hiervoor vaak niet eens nieuwe software systemen nodig hebt? Dit is namelijk mogelijk door het 3D BIM model centraal te stellen. Alle andere benodigde software systemen zullen worden gevoed met de informatie uit het 3D BIM model. Nu zal de informatie eenduidig worden gecommuniceerd, gecoördineerd en kunnen worden hergebruikt. Hierdoor bespaar je tijd en geld!

Wat we kunnen doen

Voor de proces optimalisatie zodat je kosten kunt besparen

Ik kan je als consultant helpen om het proces te optimaliseren waardoor je efficiënter kunt werken. De werkzaamheden kunnen variëren van een proces inventarisatie tot het ontwikkelen en implementeren van een compleet nieuw proces. Een aantal voorbeelden waarmee ik je kan helpen:

Inventarisatie (Quickscan)
Je hebt het idee dat er meer informatie uit het 3D BIM model gehaald kan worden. Of dat de huidige software systemen beter met elkaar kunnen communiceren. Tijdens een inventarisatie zal de huidige en gewenste situatie in kaart worden gebracht. Op basis van deze informatie zal een plan van aanpak worden opgesteld. Dit plan verteld je hoe de gewenste situatie geïmplementeerd kan worden. Dankzij een inventarisatie weet je direct hoe het huidige proces ervoor staat en wat er benodigd is het proces te optimaliseren.

2D CAD naar 3D BIM
Op dit moment worden de (bouw)producten in  2D uitgewerkt, maar je wilt de overstap maken naar 3D BIM. Afhankelijk van jouw producten, proces en eisen zal er een nieuw 3D tekenprogramma gekozen moeten worden. In veel gevallen kan er worden gekozen voor het 3D tekenprogramma SketchUp Pro. Dit volwaardige 3D tekenprogramma is erg gebruikersvriendelijk en eenvoudig te implementeren. Om de overstap van 2D CAD naar 3D BIM te maken kan ITCAD je hierin adviseren, begeleiden en opleiden.

3D BIM in productie
Je wilt de informatie uit het 3D BIM model in SketchUp rechtstreeks toepassen in de productie. Bijvoorbeeld om de productie machines direct aan te sturen.

De bovengenoemde situaties zijn slechts een aantal praktijk voorbeelden die ik al eens heb uitgevoerd. Er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden! Heb je op dit moment vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op.

Meest gestelde vragen

Nee, ITCAD is geen software reseller maar kan je wel doorverwijzen.

Nee, dit is niet nodig. Het maakt niet uit welk 3D tekenprogramma je toepast om het proces te kunnen optimaliseren met behulp van een 3D BIM model. Het principe blijft namelijk gelijk.

Nee, ITCAD werkt altijd op opdracht basis. Ook bij kleine vraagstukken zal er vooraf een prijsopgave aangeboden worden. Hierdoor worden verassingen achteraf voorkomen. Dat is wel zo prettig!

Dit is afhankelijk van de planning en omvang van het vraagstuk. Hierover zullen we specifieke afspraken maken.